Teefje - Tinke

Het nachtvlinderhondje Tinke, is geboren in augustus 2017. Mijn liefde voor de nachtvlinder ontstond toen er in het nestje van Monja een teefje zat, welke ik in eerste instantie wilde aanhouden. Door omstandigheden was dat toen niet het juiste moment. Ik bleef een zwak voor deze, inmiddels opgroeiende pup, al woont ze ergens anders bij haar baasje, houden. Hoewel het een papillon hoorde te worden, bleven de oortjes hangen. Het bleek dat de oortjes niet gingen staan, en ik zag 'ineens' de schoonheid van de phalene in. Wat een aandoenlijk en vriendelijke uitdrukking hadden ze. Hoewel ik ook de fiere oortjes van de papillon waardeer, is voor mijn man overduidelijk de phalene in haar voordeel vanwege de stand van de oortjes.

twiggy vijver groot  twiggy vijver front

 

En zo kwam het dat mijn liefde voor de phalene, de nachtvlinder is ontstaan. 

 twiggy 8 maandenTinke is hier 8 maanden oud.

Tinke is eerst opgegroeid bij een collegafokker. Deze fokker, Fransien, heeft haar aangehouden en heeft inmiddels vele shows met haar gelopen. Dit heeft geresulteerd in prachtige titels! Zo is Tinke o.a. inmiddels Nederlands Jeugdkampioen, Nederlands Kampioen, Beneluxwinner en de Amsterdam winner met een toegangskaart voor de Cruft. Alleen honden die kwalificaties halen mogen naar de cruft. 

Kortom, wij zijn Fransien heel dankbaar dat ze ons Tinke in vertrouwen heeft overgedragen.  Fransien heeft besloten met pensioen te gaan wat het fokken betreft.

 twiggy 1 jaar     twiggy jeugdkampioen   twiggy puppie

Tinke is een phalene.  Ze is een prachtig hondje en werkelijk een enorme knuffelaar. Tinke wil heel graag bij de baasjes zijn, ze springt tegen ons op om aan te geven dat ze graag bij ons op de bank, nee, ze wil nog veel liever bij ons op schoot zitten.

een nachtvlinder lijkt eigenlijk wel een beetje op een kooiker maar dan zonder het gereserveerde en juist wel willen knuffele. Een kooiker is meer een werkhond die zijn beweging echt nodig heeft, een phalene past zich prima aan het gezin aan. Dat maakt dat ze in elk gezin passen, maar let op met kleine kinderen, dat telt uiteraard voor elke hond.

Tinke is nieuwsgierig en niet bang. Dat betekent niet dat ze overal haantje de voorste is, nee, ze is nieuwsgierig en eerst nog een beetje terughoudend. Dat hoort ook bij een phalene. Pas als zij denkt dat het moment daar is, komt ze in actie. Tinke is een hondje dat alleen blaft als er iemand komt en goed reageert op het commando "stil". Wat bekend is bij Phalene hondjes, is dat ze gevoelig zijn qua aard en met een zachte en consequente hand opgevoed willen worden. Vaak wordt gedacht dat het enige verschil de oordracht is, doch de phalene heeft echt een iets meer zachtaardig karakter, doch ook weten ze goed wat ze wel en niet willen.

Als Tinke je vertrouwen heeft gewonnen, dan is ze er helemaal voor je. Ook dat is echt Phalene eigen!


Kupu Mulia.. omdat je dier je lief is..