Reu - Django

Django is een lieve hond die uit Noorwegen komt.  

Sinds 1992 hebben we eigen honden, daarvoor hadden mijn ouders honden. In al die jaren ging het altijd om teefjes. Django is onze eerste reu. Dat was wel even wennen. Zo wil Django graag snuffelen en reukvlaggen uitzetten. Dat is normaal voor een intacte reu. Maar ook is Django zijn neus heel snel in het opmerken van een loopse teef. Zijn hormonen nemen het dan over en de oren werken niet meer. Inmiddels zijn we gewend aan het leven met een reu en willen we Django niet meer kwijt. 

django lange haren Django bek open

                                                                        

 

Django barst van zelfvertrouwen. Hij kan zich niet voorstellen dat er andere honden zijn die hem niet leuk zouden vinden, laat staan hem niet moeten. We zeggen wel eens tegen elkaar: hij zou een leeuw zelfs nog in zijn bek springen! Dit zorgt ervoor dat hij aan de lijn blijft zitten in het bos omdat wij wel weten dat niet alle honden willen spelen. We zoeken dan ook vaak gebieden op waar vrijwel geen andere honden komen. In Friesland zijn die volop te vinden.

Vlinderhondje Django 1

Het zelfvertrouwen van Django zorgt er ook voor dat iedereen uitbundig en hartelijk wordt begroet. Dat gebeurd door bij wildvreemden op schoot te springen en het liefst het gezicht even te gaan wassen. Dat niet alle mensen dat fijn vinden, kan hij zich niet echt voorstellen. 

Django kan zich niet voorstellen dat mensen het slecht met hem voor kunnen hebben. Dat zorgt ervoor dat hij alles gedwee ondergaat, het badderen, de nagels knippen, teken verwijderen, enzovoorts. Hij kan dan wel even naar ons kijken zo van: dit moet hè? Nou toe dan maar. 

Django leert heel snel. Hij wil het ons naar de zin maken. Hij reageert vooral goed op geluid, op onze stem. 

Kortom, Django is een zachtaardige, en goedgehumeurde reu die overvloedig in de vacht zit en overenthousiast is. Hij is voor niets en niemand bang. Een heerlijke metgezel

Vol trots kan ik vertellen dat Django in not time de titel Nederlands Jeugdkampioen wist te veroveren.

Daarnaast is hij Nederlands Kampioen. En nog 2 punten te gaan voor de titel internationaal Kampioen.

 

 

 Django op been

 

 


Kupu Mulia.. omdat je dier je lief is..